Ska du flytta till eller inom Göteborg?

 

 

Göteborgs kommun är Sveriges andra största kommun med sina 551 449 invånare. Göteborgs bebyggelser har vuxit ihop med förorterna och bildar tillsammans tätorten Göteborg. Precis Port of Gothenburg in the wintersom alla andra städer/orter så har även Göteborg olika områden med olika karaktäristiska egenskaper. När du är ung och utelivet lockar kanske du vill ha närheten till centrum med klubbar/barer/restauranger och om du börjar stadga dig och väljer att bilda familj kanske du väljer att flytta till ett lugnare ställe utanför stan som t.ex. Kungälv. Eller så kanske du är student och vill bo nära Göteborgs Universitet eller Chalmers beroende på var du studerar.

Om du kommer från Göteborg med omnejd har du säkert bra koll på alla områden och vet var du trivs eller var du vill bo. Ska du flytta inom Göteborg kan du ta hjälp av en lokal flyttfirma Göteborg för att underlätta din flytt.

Om du däremot ska flytta till Göteborg från någon annan del av Sverige, eller världen för den delen har du kanske inte lika bra koll på var du vill bo. Självklart så kan du anledningen till att du flyttar till Göteborg bestämma var i Göteborg du kommer att bo (du kanske blir placerad hit via dit jobb och får en tjänstebostad t.ex.) men annars kan du välja att åka hit innan och helt enkelt undersöka vilket område du trivs i! Ett annat alternativ kan ju vara att flytta hit först till en bostad som verkar bra (kanske centralt) och sedan ta reda på var i Göteborg du trivs bäst. Åk på besök, gör utflykter, prata med Göteborgare och se vad som känns bäst! I Göteborg finns en lokal-tv kanal som kallas för Öppna Kanalen i Göteborg och sänds via ett flertal distributörer, ett alternativ kan vara att när du är här hålla koll på den kanalen och se vad som pågår runt om i staden med omnejd! Eller varför inte själv börja sända på Öppna Kanalen – du kanske kan producera ett program om vilket som är det bästa stället att bo på i Göteborg?