Kanal Lokal

Kanal Lokal ägdes av Lokal-TV Nätverket i Sverige, som i sin tur ägdes av en rad medieföretag, bland annat Expressen. Nätverket bestod av fyra lokalkanaler, Kanal Lokal Stockholm, Kanal Lokal Göteborg, Kanal Lokal Skåne och Kanal Lokal Östergötland, och syftet var att försöka etablera loka-tv i Sverige med ett mer ambitiöst och seriöst utbud. Man ville erbjuda lokala nyheter, nöjesprogram och sportrapportering i magasinprogram och soffprogram. De första sändningarna i Kanal Lokal gjordes den 17 november 2005, och distribuerades via det digitala marknätet. Kanalen sändes också digitalt och analogt via Comhem och ett flertal andra mindre operatörer.

intermission-435441_960_720Under sin verksamma tid producerade de olika versionerna av Kanal Lokal ett antal program, till exempel Bajenland (Kanal Lokal Stockholm), Morrongänget (Kanal Lokal Göteborg) och Kvälls-TV (Kanal Lokal Stockholm). Efter fyra år var dock ägarna tvungna att konstatera att de inte mött sina mål gällande varken tittare eller annonsörer. De kunde inte heller hitta en köpare till företaget, varför de begärde konkurs den 16 januari 2009.

Oavsett vilken kanal man kollar på, lokal-tv eller riks-tv, håller de flesta med om att den bästa platsen att kolla på tv är i sängen. Det förutsätter dock att man har en säng som är riktigt bekväm, som man kan ligga länge i. Du hittar sängar som passar alla smaker på Furniturebox.se, så att du kan hitta en perfekt tv-säng för just dig.