Lokal TV i Göteborg


Bor du i Göteborg och vill hålla kolla på vad som händer i din närhet? Då finns det några olika ställen du kan vända dig till. I Göteborg finns bland annat ”Öppna Kanalen i Göteborg” som är en Lokal-tv kanal som sänds i Com Hems digitala och analoga basutbud, I Telias Digitalbox, i Sappas digitala nät, i All Tele, Telenor, Brandbandsbolaet och Canal Digital, vilket innebär att i princip alla som har en TV i Göteborg har tillgång till denna kanal. Äger du ingen TV behöver du inte misströsta eftersom Öppna Kanalen även sänder Webb-tv på sin webbsida.

 

Kanalen är en ideell förening som funnit sedan 1993 och kanalen sänder mest tv-program som har producerats av föreningens medlemmar. Det kan vara sändningar från religiösa samfund, olika destination GAteborg Sweden on the mapföreningar och företag, skolor m.m. I princip alla som vill får producera program och sända på kanalen mot en avgift, är du medlem i föreningen får du reducerat pris men även icke-medlemmar får köpa sändningstid. Du får sända på olika språk. Du kan också köpa tid på informationsslingan där du kan dela med dig om information om t.ex. olika evenemang, kulturhändelser, utbildningar och även en del kommun och samhällsinformations sänds där. Du får däremot inte göra kommersiell reklam på kanalen.

Göteborgs kommun sänder också webb-tv. De sänder live på webben när kommunfullmäktige har möte och du kan även se dessa möten i efterhand.

På SVT och SVT play kan du se lokala nyheter för regionen Väst. Skillnaden där är dock att det endast är nyheter som visas, på Öppna Kanalen i Göteborg kan du ju både se och sända om allt möjligt som pågår i Göteborg och det är inte enbart begränsat till nyheter. Däremot kan SVTs nyheter hålla lite högra standard än vad sändningarna gör på Öppna Kanalen eftersom i princip vem som helst får sända där. På TV4 slutade sända lokala nyheter 2014 men där kan du fortfarande annonsera lokalt. Har du en lokal firma i Göteborg som du vill göra reklam för kan du göra det på lokal reklam hos TV4.