Lokala tv-kanaler

Även om de allra flesta kanaler i Sverige är rikstäckande, finns det ett fåtal tv-kanaler som är lokala, och bara sänder i ett visst område av landet.

En av dessa är TV Malung-Sälen, som såsom namnet antyder sänder i Malung. Kanalen grundades av Jörgen Danielsson år 1995, och det är idag Danielssons företag, JDS, som äger TV Malung-Sälen. Kanalen finansieras delvis genom sponsring från lokala företag och organisationer, delvis genom reklamintäkter, då lokala företag och skolor betalar för reklamtid på kanalen. Förutom dessa reklamfilmer sänds framförallt program och kortare inslag om lokala händelser och angelägenheter för Malung-Sälens kommun.1280px-malung_centre

Det finns också morgontidningar i Sverige som har gett sig in i tv-världen, däribland Östgöta Correspondenten, som driver lokalkanalen 24Corren. 24Corren sänds i Linköpingsområdet.

Slutligen finns Uppsala Student-TV, som är en förening för studenter i Uppsala-området. Föreningen (och kanalen) grundades år 1989, och de producerar både film och tv.

Om du vill vara säker på att ditt tv-tittande inte kommer att avbrytas mitt i en sändning du är intresserad av, kan det vara bra att se till att ingen av dina säkringar är överbelastade, vilket kan leda till att de går. Du kan anlita en elektriker som hjälper dig med detta hos Wise Up. Sedan kan du utan att vara orolig kolla vidare på både lokala och rikstäckande kanaler.