Säkra tv-upplevelsen med trådlösa hörlurar

Idag tar vi del av tv-program på många olika sätt utan att närma oss soffan. Tv:n kan även följa med oss utanför hemmet och upplevas via olika typer av skärmar. Men hjälp av trådlösa hörlurar blir det lättare att ta del av upplevelsen med din lokala tv-kanal.

Genom att använda hörlurar förenklar du för alla när tv:n slås på. Var aktiv samtidigt som du tittar, skärma av ljuden från omgivningen eller titta utan att störa andra. Med trådlösa hörlurar får du en bra upplevelse oavsett vad du gör och vad som händer i omgivningen. Genom att alltid ha hörlurarna till hands är du beredd på alla situationer och behöver inte avstå eller missa lokala sändningar eller favoritprogram. Hörlurar är dessutom en bra present som passar alla alla.

Välj rätt modell av trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar finns i olika modeller och design och kopplas upp via bluetooth. De flesta är sladdfria, men det finns även modeller med kortare sladd som dock inte är kopplad till mobilen. Många modeller är anpassade för sportaktiviteter med extra bra fäste och funktion på längre avstånd. Vissa innehåller både mikrofon och ljudjustering för att ta emot samtal utan att använda telefonen. Hörlurarnas kvalitet påverkar ljudprestandan. Ett fåtal modeller erbjuder även trådlös laddning. Over-ear-modeller kan erbjuda längre speltid och även innehålla inbyggd fjärrkontroll.

Var aktiv när du tittar

Tiden vid tv:n förknippas ofta med stillasittande då andra aktiviteter läggs åt sidan. Därför är det bra att veta att tv-tittandet går att kombinera med annan aktivitet. Ett exempel är hemmaträning när ljud från träningsmaskiner överröstar ljudet från tv:n. Med hjälp av ett par trådlösa hörlurar kan du titta på tv-skärmen under träningen och samtidigt garantera bra ljud i lurarna.

Skärma av från omgivningen

Ofta förekommer störande moment i omgivningen samtidigt som du önskar titta på tv. Köksmaskiner, familjeliv, dammsugare och byggmaskiner utanför begränsar ljudupplevelsen. Med hjälp av ett par trådlösa hörlurar kan dessa störande ljud skärmas av så att du kan fokusera på tv-programmet.

Titta utan att störa andra

Ibland vill du titta på tv trots att omgivningen störs. Även om många program erbjuder textning blir upplevelsen aldrig den samma som med ljud och många program sänds dessutom utan textning. Tillsammans med andra i bilen, bussen eller tåget kan du titta utan att störa andra. Hemma kan familjen välja att titta på olika tv-program vid samma tillfälle via olika skärmar, vilket innebär att någon måste stänga av sitt ljud för att någon annan ska kunna lyssna på sitt program. Vid läggning av barnen kan en vuxen befinna sig i rummet och titta på tv utan att störa barnet med ljud.

Lyssna när du inte kan titta

När tillfället gör det omöjligt att titta på skärmen kan du ändå ta del av upplevelsen via ljus i hörlurarna. Vid promenader ute, matlagning, städning, cykling, löpturer och annat kan detta vara ett alternativ.